10.01

броят

архив

контакт

връзки

за нас

 

2006

    БЮЛЕТИН ЗА СЛУЖЕБНО ПОЛЗВАНЕ

Александър Калудов
НОВА ОТБРАНИТЕЛНА ДОКТРИНА
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Съобразявайки се с новините, свързани с действията на родното отбранително министерство, предлагам следния краткосрочен план за развитие на армията ни.

След подписването на договора с Боинг за доставка на 16 изтребителя F-18, незабавно да се подпише договор с Франция за доставка (безплатна!) на ненужния им вече атомен самолетоносач Клемансо. По този начин французите ще се отърват много бързо и безпроблемно от азбестовия си остров, а ние ще станем атомна сила! Понеже осъзнавам, че поддръжката на този кораб би изяла бюджета за 10 години напред, предлагам след доставката, той да бъде потопен във Варненския залив, като по този начин получаваме няколко предимства.

Първо - Ще имаме нова атракция за гостите на града
Второ - Получаваме една сигурна защитна система на националната сигурност, при това без да отделяме средства за отчуждаване на територии за нова военна база на НАТО.

Естествено възниква един малък проблем.
F-18, които ще получим, не са пригодени за кацане на самолетоносачи. Този проблем се решава много лесно с извикването на няколко бригади заварчици от кораборемонтния завод Одесос. С подръчни материали (провежда се акция за пролетно почистване на завода) се разширява пистата за излитане и кацане на Клемансо. Това ще ни спести преоборудването на и без това скъпите изтребители. Целият този план има още няколко положителни качества.

Клемансо е атомен самолетоносач. След спирането на 3 и 4 блок на Козлодуй, ще бъде достатъчно да се включи новият атомен реактор в енергийната система на страната. Решава се един много важен през зимата въпрос.

Освен това решаваме и проблема с подводница Слава. Понеже постоянната подмяна на акумулатори е непосилна за морския ни флот, предлагам следното. Слава се връзва с 50-метрови въжета да обикаля около Клемансо. Така се обезпечава сигурността на новата ни база. Захранване и въздух за подводницата се подават от борда на самолетоносача.

И последно – азбестът, който влезе като трън в очите на толкова екологични организации, може да се използва за възстановяване на производството на световноизвестните ни акумулиращи печки ЕЛА-3!

 

  
ОБРАТНО
  

stalker.bg

 
 
 
 


 


 

© Copyright 2005 - Stalker Project - Studio IDA