10.01

броят

архив

контакт

връзки

за нас

 

2006

    БЮЛЕТИН ЗА СЛУЖЕБНО ПОЛЗВАНЕ

Зорница Кънчева

OUTRAGE -
ХАРДКОР ТАЙФУНИТЕ
С НЕЖНИ ИМЕНА

Трудно е да повярваш, че град като Варна, освен лятна, морска, туристическа, може да се превърне и в столица на екстремната музика. Ако ЕГН-то ти започва със седмица, вероятно все още въздишаш по фестивала Atmosfear. Цветята от края на 80-те помнят наследника му Freemind, а тази година, подобно на Франкенщайн, алтернативният форум прие формата на Union Festival.

Основните играчи на терена на варненския хардкор обаче са неизменни. Списъкът е дълъг, затова ще се спрем само на едно име - Outrage. Поводът за срещата с момчетата беше концерт, който не се състоя, но за това музикантите си имат извинителна бележка. Понеже свиренето няма да им се размине, имаш основателна причина да се запознаеш с тях.



Outrage водят началото си от далечната 1996, когато хардкорът беше все още млад. В момента в групата се подвизават Галин - вокал, Живко - китара, Божо - барабани, Чавдар - китара и Милен - бас. Засега в архивите на музикалната история са оставили само ЕP с приятелите си от Индигнити и видеоклип, този път в компанията на Вендета.

Музикалните критици обаче да заредят батериите на лаптопите и MP3 - плейърите си, защото дебютният албум на бандата coming soon. Музикалната им концепция никога не е въртяла около определени етикети и рамки. По думите на басиста Милен днес звукът им е много по-брутален - "По-скоро е метълкор, с насечени китарни рифове и дори има елементи на детметъл". Всеки в групата си има собствени идоли в музиката, но за Милен, това са белгийците - Archangel и французите Kick Back. Чест им прави, че по време на живите си изяви, забиват предимно авторска музика. Понякога включват и кавъри на хардкор легенди като Madball и други американски олд-скуул банди.

Търси Outrage в програмата на клуб Зона 51.
 

  
ОБРАТНО
  

stalker.bg

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 



 

 

 


 

© Copyright 2005 - Stalker Project - Studio IDA