01.11

броят

архив

контакт

връзки

за нас

 

2005

    БЮЛЕТИН ЗА СЛУЖЕБНО ПОЛЗВАНЕ

Виолета Тодорова
ДВА ЧАСА В СТРАНАТА НА ШЕХЕРАЗАДА, ТУК
Варненски журналисти се почувстваха като в приказка от 1001 нощ в новото заведение на морската столица Етно (намира се малко над сградата на общината, встрани от Археологическия музей).

Те се събраха там в неделя вечер, за да опитат нещо ново и не много познато в България. Екзотичната обстановка в Етно е идея на собственичката Моника Гецова, а причината да заложи на източните мотиви - осемте години, прекарани в Сирия и Ливан. За да бъде по-автентично изживяването, чаят, кафето и лакомствата, които се предлагат там, се носят от Сирия.Пишещите и снимащите от варненските медии имаха възможност да опитат ориенталски чай и баклави, които се различават от традиционното лакомство, приготвяно в Турция. По-смелите от присъстващите дори се научиха да се справят майсторски с наргилето. Всеки желаещ също може да го направи.

Удоволствието за час и половина - два излиза 10 лева, но ако решите да се потопите в атмосферата на Ориента, си вземете и помощници. Не заради друго, а сам няма да може да се справите с цяло наргиле, необходими са ви приятели, които ще се включат в пушенето. Самият тютюн, който се използва при наргилето е много екзотичен и като ухание. Ароматът му, примесен с череши и ябълки, със сигурност ще допадне дори и на заклетите непушачи.

  
ОБРАТНО
  

stalker.bg

 
 
 
 
 
 
 
 
 

© Copyright 2005 - Stalker Project - Studio IDA