stalker.bg

БЮЛЕТИН ЗА СЛУЖЕБНО ПОЛЗВАНЕ     10.12.2013
И тази година отмина. 2013. Скандали, протести, контрапротести. Колелото се върти, но неговата ос си остава на същата позиция в пространстното.

Нено Белчев, Кокимото, Цветан Кръстев, Милко Божков, Явор Цанев, Ванко Урумов. Изреждам тези имена защото са важни за мен. Те изповядват почти противоположни художествени пристрастия, но ги защитават докрай. Те са опорните точки в мрежата на неслучилото се варненско изкуство. През 2013 те оставиха знак за други времена, може би по-смислени. Отсега чувам – Вдигни очи, бъди глобален.
   броят
   архив
   автори
   връзки
   за нас
   контакт

 


За мен е трудно да забравя, че моята филхармонията звучи зле, че моят театър крета, че в изложбените зали получавам хранително отравяне, че от години не съм чел нова книга на варненски автор. Пазарът бил свит. Финансирането било тегаво. Тези факти не свалят персоналната отговорност от артиста. Като погледна културния календар, свят ми се завива от изобилие. Стока много, но качеството няма никакво отношение към количеството.

Ето затова, поименно споменамам хората, които според мен, просто са си свършили работата, поне в нашия занаят.

Поради липса на желаещи да работят за изданието, доброволно и безвъзмездно, ще си позволя да публикумам някои свои текстове и интервюта от 2013. Форматът трябва да оживее.
Все пак А3 е по-голямо А4. Не става дума за Ауди.

 


 

 
 

© Copyright - Stalker Project - Studio IDA