stalker.bg

БЮЛЕТИН ЗА СЛУЖЕБНО ПОЛЗВАНЕ     10.12.2013
НЕОХРАНЯЕМА ЗОНА 2013
11-та ИЗЛОЖБА графичен дизайн, фотография, видео,
илюстрация, анимация, живопис, инсталация, архитектура
и специалното участие на Дария Василянска
   броят
   архив
   автори
   връзки
   за нас
   контакт

 ВАРНА 01.03 – 05.04 Галерия Георги Велчев
За пореден път фокусираме непредизвикания творчески порив в обща енергийна система, но не като призив за националиция, а като обмен на практики за разумно използване на наличните ресурси. Някой може да допусне, че това е разхищение на време, друг да подхвърли, че не летим достатъчно високо. Нас, участницитe в този хор, Неохраняемата зона ни учи, как да чуваме гласа на другия и да разчетем адекватно посланията на собствени си импулси. Да не забравяме, че сме със статут на временно пребиваващи в Зоната. Животоспасяващото кръвопреливане захранва не само вътрешния енергиен пръстен. Надяваме се, че устойчивостта на нашия проект, дарява минималната доза вяра на младите и успокоение за старите, че натрупаното познание не е пропиляно напълно. Всичко е Любов! Всичко е дизайн!Участници: АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ, БИЛЯНА РУБИНОВА,
БОРИСЛАВ ИГНАТОВ, ВАСИЛ КАТЕЛИЕВ, ВЛАДИСЛАВ ПЕТКОВ,
ГАЛИНА СТАНЕВА, ДИМИТЪР ТРАЙЧЕВ, ИСКРА ТРАЙКОВА-КУЛЕШОВА,
ЙОАНА МИЛУШЕВА, ЙОРДАН ЖЕЛЕВ, КАЛОЯН ИЛИЕВ КОКИМОТО,
КИРИЛ ЗЛАТКОВ, КАМЕН ГОРАНОВ, КАТРИН ЕФТИМОВА, МАКСИМ ЖЕЛЕВ, МАРИЯ ЗАФИРКОВА,  МИРА АРНАУДОВА, НАДЕЖДА ОЛЕГ ЛЯХОВА,
НИНА ВАХАБ, НИНА ЛОКМАДЖИЕВА, ПЕТЪР СТЕФАНОВ, ПЛАМЕН МОНЕВ,
РОСЕН ДОНЕВ, САШО АНАСТАСОВ, СВЕТЛИН ВЕЛИНОВ,
СВИЛЕН ДИМИТРОВ, СТАНИСЛАВ ЕВСТАТИЕВ, СТЕФКА ГЕОРГИЕВА,
СТОЙЧО ЧАКЪРОВ
Гости
: КИРИЛ ПРАШКОВ и ТЕОДОР ЛИХОРУСЕ. 06.05 - 16.05 Градска художествена галерия
 
Защо Русе. Този град е винаги бил проводник на ценностите, базови за европейската цивилизация. Но за историята си има експерти. В този град имаме много приятели. Някои от тях са родени тук, други са учили, трети работят, а други свързаха живота си с варненци. Тони Рикев, Радко и Сашко Славчеви, Миро Иванов, Симеон Лютаков, Теди Лихо, Пламена Жекова, Таня, Гената, Дани Началника, Мирона, Ива, Меги, Елена, Данчо Дяков и още и още. Все интелигентни и можещи.

Домакини: ГЕОРГИ ПАСЕВ, ЗЛАТКА СТОЙКОВА, ТАНЯ ПАСЕВА
Поканен: ГОРАН ПАМУКОВДОБРИЧ. 05.06 - 25.07 Градска художествена галерия

За почти 40 години активно щъкане по варненския край, непрекъснато се натъквах на талантливи, малко странни и естествено необременени от местната конюктурата хора. Те ясно декларираха своите намерения и цели. Тези хора бяха добруджанци. Това не винаги им носеше позитивен резултат, но постоянството и инатът обикновено взимаха връх. През 80-те, най-добрите години за варненските художници, срещите с добричките артисти бяха ежедневие, а биеналето на графиката във Варна и ОХИ Земята и хората в Толбухин се превръщаха в истински празник за региона. Последваха 25 години на индивидуални рейдове. Музиканти, художници и пишещи поддържаха пътеката и не позволиха познатият на всички път Варна - Добрич да обрасне в бурени.

Домакини: САМУИЛ СТОЯНОВ, НЕДКО НЕДКОВ, ГЕОРГИ ДЕМИРЕВ
Поканен: ГЕОРГИ КАСАБОВ - ДОДОВЕЛИКО ТЪРНОВО. 21.11 - 14.12 Изложбени зали Рафаел Михайлов

Защо Велико Търново. Защото Калоян е посетил Варна, макар и неканен. Някой му издигна паметник. Сега, след 800 години, връщаме визитата, макар и с покана. Защото живият класик и бивш варненец Милко Божков сега обитава тези земи. Защото възпитаниците на Великотърновския университет бяха гръбнака на варненската графична школа. Това са Мария Чакърова, Георги Лечев, Николай Николов, Петьо Маринов, Тодор Тачев, Сашо Анастасов и много други. Защото тук млади хора учат визуалната азбука и с нея ще пишат книгата на бъдещето. Нядавам се, че тази книга ще бъде не само виртуална.

Домакини: КРАСИМИР РУСЕВ, ИВО БИСТРИЧКИ
Поканен: НЕСТОР КОВАЧЕВ

 

 
 

© Copyright - Stalker Project - Studio IDA