stalker.bg

БЮЛЕТИН ЗА СЛУЖЕБНО ПОЛЗВАНЕ     20.03.2012
ПАРИТЕ
   броят
   архив
   автори
   връзки
   за нас
   контакт

 

Темата, която е обект на този брой, е една от най-стандартните на света – парите. Въпрос, напоил обилно българската култура – „Да-ду-ма-ду-ма-да, парите са ни мания”, „Да не би да ти е златен, на ръката ролекса”, „В чейндж бюрото изпрати ме мама, да си купя долар зелен” и т.н.

Нашите автори обаче я разглеждат от по-различна гледна точка: внимателно и зряло извървяват пътя към бъдещето – от началната спирка на хора, неизхранващи се със собствени пари към тази, в която те се превръщат в източник на материални средства.

Статиите, които нашите автори представят, представляват публицистична психологическа лаборатория, в която чрез методите на интроспекцията нео-класиците на българския критически реализъм – Неси Николаева, Даниел Павлов, Александър Вълков плюс кулинарното гуру Георги Георгиев, а също така и новите имена като Мила Йорданова, известния колумнист Георги Захариев и Николай Съръгеров откриват, че мнението и лайфстайлът им варират и макар че, честно казано, трудно се открива отношение, инспирирано от „Бийтълс” или „Аеросмит”, това не означава, че те са превъплъщение на виконт Пол дьо Ламар. За тях парите в никакъв случай не са зло, а напротив – те са едно приказно средство за установяване на собственото им световно господство и укрепване на приятелството. Възприемат ги като инвестиция в себе си, която някой ден ще започне да се възвръща, а не като даденост или дефинираща същността им характеристика.

Виктор Минчев

Dostoevsky grant you serenity.
 


 

 

 
 

© Copyright - Stalker Project - Studio IDA